Yksilölliset pakkaustuotteet

  • Blogi

Yksilölliset pakkaustuotteet auttavat erottumaan

Graafisen suunnittelun alue, joka keskittyy tuoteviestintään ja pakkauksiin, on nimeltään pakkaussuunnittelu ja se kuuluu painetun median piiriin. Yksilölliset pakkaukset auttavat tuotteita erottumaan toisistaan ja jäämään kuluttajan mieleen.

Tuotteet tarvitsevat yksilölliset pakkaukset monista syistä:

  • suojaksi lämmöltä, kosteudelta, valolta tai mekaanisten voimien vaikutukselta
  • suojaksi tuotteen haittavaikutuksilta ympäristölle
  • jotta tuote säilyisi vahingoittumattomana tuotantolaitoksesta loppukäyttäjälle
  • jotta tuotteen kustannustehokas varastointi, kuljetus ja käsittely olisi mahdollista
  • selvittääkseen tuotteen oikeat käsittelytavat logistiikkaketjun eri vaiheissa (esim. ”Tämä puoli ylöspäin”, ”Säilytettävä alle +10°C”)
  • lisätäkseen tuoteturvallisuutta loppukäyttäjän näkökulmasta (esim. parasta ennen -päiväys, valmistusaineet, säilyvyystieto)
  • edistääkseen tuotteen myyntiä tekemällä se myymälässä helposti havaittavaksi, houkuttelevaksi ja kiinnostavaksi

Huomioitavaa

Pakkaussuunnittelussa huomioitavaa on nämä perusasiat: mitä, kenelle, miten ja miksi? Eli millainen ulkoasu ja ”käyttöliittymä” soveltuu parhaiten ajatellen niin tuotetta kuin sen kohderyhmääkin.

Yksilöllisyyttä

Yksilöllisyyttä

Pakkauksia voidaan valmistaa useista eri materiaaleista, kuten paperi, pahvi, muovi, metalli ja lasi. Optimaalisen pakkausratkaisun aikaansaaminen edellyttää yhteistyötä jakeluketjun kaikilta osapuolilta pakkausraaka-aineiden valmistuksesta aina pakkausjätteen hyötykäyttöön asti. Pakkaussuunnittelun tavoitteena on ratkaisu, joka toimii tehokkaasti jakeluketjun kaikissa vaiheissa ja edistää samalla tuotteen myyntiä.

Yksilölliset pakkaustuotteet

Bax Pakkaustuotteet valmistaa mahdollisimman kestäviä, ekologisia ja ennen kaikkea yksilöllisiä pakkauksia. Baxin tavaramerkeistä tärkein on erilaiset kassitmuovikassi, paperikassi ja kangaskassi, jotka saa tilata omalla logolla ja tyylillä painettuna. Toki myös muita pakkausvaihtoehtoja löytyy, kuten peltirasiat, lavahuput, rahtipussit, pakkauskalvot, rengaspussit, koukkupussit, turvapussit, jne.