Muovikassivero

  • Blogi
Muovikassi vero

Muovikasseja verotetaan osavaltion laajuisesti?

Muovia vai paperia? -Jokapäiväinen kysymys Yhdysvalloissa. Mutta sellainen, joka käy mahdollisesti lompakollesi. Senaattori Leach on, kotisivujensa mukaan, esitellyt laskun, joka rohkaisisi kuluttajia siirtymään pois muovikasseista, asettamalla 0,02 $ maksun jokaisesta kassista. Se on yksinkertaisesti, muovikassi vero.

Vero esiteltiin elokuun 6. 2013. Jos se menee läpi, se olisi ensimmäinen osavaltionlaajuinen muovikassi vero. Veroehdotelma Pennsylvanian suurimmassa kaupungissa, Philadelphiassa, epäonnistui muutama vuosi sitten. Maan suurin kaupunki, New York City epäonnistui myös kassiveron asettamisessa muutama vuosi sitten, mutta yritää jälleen – tällä kertaa 20 centillä, joka kohdistuu kauppiaisiin. Ja tällä hetkellä, kahdeksan muuta osavaltiota suunnittelevat samaa: Hawaii, Louisiana, Maine, New Jersey, New York, Rhode Island, Vermont ja Washington.

Yritykset epäonnistuivat samankaltaisessa tilanteessa Floridassa ja Marylandissa. Senaattori Leachin suunnitelma, 2 c / muovikassi koskisi muoviset kauppakassi, joita tarjotaan myyntipaikassa. Toinen centti menisi vähittäiskauppiaiden sisäisen kierrättämisen parantamiseen ja toinen palautettaisiin valtiolle rahoittamaan kierrätysohjelmaa. Senaattori Leach sanoi verosta ”kaksi centtiä on pieni hinta maksettavaksi puhtaammasta, eloisammasta planeetasta.” Hän siteerasi tilastoa, joka, jos totta, tukisi ”pieni hinta maksettavaksi” -osaa puheestaan: ’Tällä hetkellä, keskimääräinen amerikkalainen perhe käyttää 60 muovikassia vain neljässä ruokaostosreissussa.’ 15 kassia / reissu on yhtä kuin 30 c. Tuollaiset dollarit, tai, luulisin, centit – eivät räjäytä pankkia. Mutta ”pieni hinta maksettavaksi” saattaa olla tehokas: tutkimukset yleensäottaen osoitavat, että verojen on ylitettävä tietty kipukynnys, jotta käyttäytyminen muuttuu.

Muovikassi vero

Muovikassi vero

Synti vero

Senaattori Leach on oikeassa – Puhtaan Ilman Yhdistyksen mukaan amerikkalaiset käyttävät noin 102,1 miljardia muovipussia joka vuosi. Siitä vähemmän kuin 1 % kierrätetään. Ajatus kollektiivisesta muovikassien vähentämisestä on todella hyvä, varsinkin kun useimmat niistä eivät ole biohajoavia.

Ja ne roskaavat kadut ja valtameret. Mutta huonot tavat – huolimatta siitä mitä lainsäätäjät yrittävät kertoa meille – eivät aina lähde verojen mukana. Miksi sitten aina käytämme huonoja käyttäytymistapoja liikevaihdon kasvattajina? Leach väittää että kyse ei ole rahasta, vaan siitä, että pyritään ajamaan kuluttajia tekemään kestävämpiä valintoja kassalla. Mutta jos pyrkimys on korjata huonoja valintoja, eikä kasvattaa liikevaihtoa, olisi meidän kysyttävä: kuinka saamme ihmiset tuntemaan? Syntivero – sitähän tämä on, todellisuudessa – on myös jaottelevaa. Kassimaksun kannattamisesta on tullut kysymys: ”Välitätkö ympäristöstä?” Parempi kysymys kai olisi: ”Onko tämä paras ratkaisu ongelmaan?” Näemme pian..