Verkkokaupan logistiikkaa

  • Blogi
Verkkokauppa-pakkaukset

Verkkokaupan logistiikka ja pakkausratkaisut

Nopeutta, tarkkuutta ja sopeutuvuutta, unohtamatta edullisuutta – kaikkia tarvitaan kun tarjotaan korkean liikenteen verkkokaupoille logistiikkaa ja pakkausratkaisut.

Sopiva yhdistelmä näitä oleellisia piirteitä voi olla haasteellista saavuttaa, vaikkakin kokeneet yhtiöt onnistuvatkin sisällyttämään sellaisia metodeja kuin automaattinen pakkaaminen prosesseihinsa menestyksekkäästi. Kasvaneen kysynnän myötä, kaikenlaiset viivästykset, vähimmäismäärät ym. muut rajoitteet aiheuttavat vielä suuremman taakan yrityksille, jotka tarjoavat näitä palveluita. Ja tämä vaatii jatkuvaa valppautta, joustavaa suunnittelua ja yhä kehittyviä tekniikoita liiketoiminnassa. Moderni automaatio ja laitteisto tarjoavat pohjan näille prosesseille.

Haasteet pakkaamisessa

Kaksi suurinta haastetta, jotka verkkokaupan logistiikkaosasto kohtaa, on sulavan, tehokkaan paketin kokoaminen ja pakkauslaatikoiden sinetöinti ja pehmustaminen sekä tyhjiöiden täyttäminen. Manuaalisesti tällaisten prosessien hoitaminen olisi hidasta ja johtaisi pakkaustuotteet huonoon laatuun niin laadussa kuin ulkonäössäkin. Siksi yritykset etsivät automaatioprosesseja – nopeus, tehokkuus ja kaikkinainen laatu pakkaustuotteissa ja -prosesseissa on olennaista. Tuottavuus on avain ja automaatio tai puoliautomaatio ovat osa voitokasta kaavaa.

Verkkokauppa-pakkaukset

Verkkokauppa-pakkaukset

Millaista automaatiota verkkokaupan pakkaajat käyttävät

Automaatiota käytetään sekä pakkausten muotoilussa että sisällön luomisessa niihin: suojaavat pehmusteet, vakauttaminen ja tuotteen heilumisen estäminen. Usein, tämä automaatio lisää myös pakkausteipin laatikon alaosaan antamaan kestävyyttä. Kun tavarat on aseteltu laatikoihin, seuraava vaihe pakkaamisessa on automaattinen täytteen lisääminen. Tässä prosessissa käytettävät pakkausmateriaalit vaihtelevat riippuen kuljetettavien tuotteiden luonteesta. Sellaiset, kuten kuplamuovi, styroksi, paperi, vaahtomuovi, jne. jokainen palvelevat erityistarkoitusta kuljetettavien tuotteiden turvallisuuden varmistamisessa.