Vanhojen tavaroiden viehätys

  • Blogi

Kirpputorit ja muut aarrekaupat

KirpputoritKirpputorit – niillä on kiva kierrellä, joko vain katselemassa tai sitten upeita ja uskomattomiakin löytöjä tehden. Kirpputoreilla myydään vaatteita, kirjoja, astioita, kodinkoneita ja huonekaluja. Kirppiskamaa(=itselle turhaa ja ylimääräistä) myymällä voi myös tienata mukavasti taskurahaa. Netistäkin löytyy jos jonkunlaista vaihtotoria ja huutokauppapaikkaa, mutta niitä käyttäessään kannattaa olla tarkkana, ettei tule huijatuksi.

Parhaita kirppiksiä omasta mielestäni ovat erilaisiin vaatteisiin keskittyneet UFF:it, joilla on myös internetmyyntiä. Toinen hyvä kirppisketju on Fida-lähetystorit, jotka ovat tunnettuja siisteydestään ja siitä, että vaatteet on lajiteltu mm. värin mukaan. Sinne voi myös lahjoittaa käytettyjä, hyväkuntoisia vaatteita ja huonekaluja ja lähteä takaisin kotiin ”uusien” vanhojen tavaroiden kera.

Joillakin hyväntekeväisyys-kirpputoreilla on myös noutopalvelu tavaroille, kuten tällä kierrätyskeskuksella: http://www.kierratyskeskus.fi/. Ja kodittomille eläimillekin kerätään rahaa: http://www.hesy.fi/.

Monet eivät pidä ns. kirppismuodista, koska se on muka ”mummomaista”. Kuitenkin kirpputoreja suosivat mm. nuoret opiskelijat, joilla ei tunnetusti ole paljoa varoja käytössään ja oikeanlaisella yhdistelyllä on mahdollista muokata todella omintakeinen tyyli!

Kirpputori

Kirpputori

Toinen kiintoisa kiertelykohde on divarit. Nehän myyvät vanhoja levyjä ja kirjoja. Varsinkin LP-levyillä on nykyään kysyntää, kun vinyylisoittimet ovat tulleet uudstaan muotiin.

Joskus saattaa silmiin osua myös jotakin todella arvokasta pilkkahintaan, kuten vanhoja design-astioita. Esimerkiksi keräilijät voivat maksaa haluamastaan Arabian vanhasta kahvikupista 20–40 euroa.

Suomen suurin kirpputori on tähän saakka ollut Vallilan makasiineilla toimiva Valtteri, mutta toiminta tulee loppumaan kun vuokrasopimus päättyi, eikä uusia tiloja löytynyt.

Monet kirppisfanit ovat muutenkin ekologisia ja käyttävät kangaskassi ostoksiensa kuljettamiseen. Joidenkin kirpputorien tarjoamiin asioihin kuuluvat kuitenkin myös muovikassi.

Lopuksi: Muista, että kirpputoreilta ostetuilla tavaroilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta!