Kauppakassit voivat sisältää ympäristöriskin

  • Blogi
Kauppakassit

Jopa uusiokäyttöisiin kasseihin sisältyy ympäristöriski

Yhä useamman käsistä heiluu kaikenkattava empatia ympäristöä kohtaan: synteettinen, uudelleenkäytettävä kauppakassi. Kuitenkin, tällaisissa kasseissa vaanii vaara: USA:ssa niiden on huomattu sisältävän lyijyä.

Vihreys on trendi, jota ihmiset haluavat seurata, mutta aina kannattaa tarkistaa faktat.

Ei ole todisteita, että kassit aiheuttaisivat välitöntä uhkaa ympäristölle, mutta raportit ympäri maata kertovat uusiokäyttöisten kassien, lähinnä Kiinassa valmistettujen, sisältävän epäterveellisiä määriä lyijyä. Huoli kasseista on lisääntynyt niin paljon, että Charles E. Schumer, New Yorkin demokraattien edustaja, lähetti kirjeen Lääke- ja Elintarvikevirastoon, jotta he tutkisivat asiaa.

Uusiokäyttöiset kassit ovat säilyttäneet suosionsa jopa kun niitä on syytetty bakteerien kantamisesta. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että lyijy joissakin kasseissa aiheuttaisi pitkäaikaisen riskin sen kantatumisesta pohjaveteen kierrätyksen jälkeen. Lisäksi, kasseissa oleva maali saattaa irrota ja joutua kosketuksiin elintarvikkeiden kanssa.

Ilmastonmuutostietoiset shoppailijat Manhattanin kulinaristimekkoissa sunnuntaina sanoivat olevansa tyrmistyneitä, että taas yksi hyvä asia on mennyt pieleen.

Fairwaylla ostoksiaan tehnyt Shelley Kempner sanoi käyttävänsä mieluummin uusiokäyttöisiä kasseja, koska pitää ideasta olla lisäämättä muovia ympäristöön enempää.

”Aina on jotakin vialla”, valitti Barry Lebost, joka seisoi Trader Joe’s:n ulkopuolella neljän uusiokäyttöisen ruokakassin kanssa.

Kauppakassit

Kauppakassit

Lebost, joka on vaihtoehtoenergian konsultti, ei kuitenkaan hätkähtänyt lyijypaljastuksista. Hänen kotipuolessaan, Gardinerissa, New Yorkissa, on vesivoimala joka säästää energiaa 200 muovipussin verran päivässä. Se ei ole lopullinen ratkaisu, mutta askel oikeaan suuntaan. Hehkulamputkaan, joita käytämme tällä hetkellä, eivät ole hyväksi, koska niissä on elohopeaa.

Monet shoppailijoista kuitenkin sanoivat aikovansa jatkaa kassien käyttöä, kunnes lisätietoa saadaan. Kassit ovat käyttökelpoisia vuosia ja niiden pitkäntähtäimen lyijyvaikutukset ehkä peitotaan niillä ympäristövaikutuksilla, joita saadaan kun ei käytetä muovikasseja.

”En ole suunnitellut heittäväni sitä(kassia) pois, joten se on positiivinen asia”, sanoi Catherine Paykin, joka seisoi lihatiskin luona Fairwayssa. ”Niin kauan kuin en heitä sitä pois, siitä ei ole haittaa.”

Avainsanat: