USA:n muovikassi ja -kalvo kierrätys

  • Blogi

USA:ssa muovikassi ja -kalvo kierrätys ylittää miljoona kiloa

Kierrätys on kasvanut muovinkin suhteen. Uuden raportin mukaan, vuonna 2011, yli miljoona kiloa muovikasseja ja -kalvoja kerättiin kierrätykseen kuluttajilta USA:ssa. Kyseessä on neljän prosentin nousu vuodesta 2010 ja 55 prosentin kasvu vuodesta 2005. Valmistajat raportoivat ostaneensa 60 miljoonaa kiloa materiaalia enemmän vuonna 2011 kuin 2010.

Toiseksi suurimmat markkinat, kalvovalmistajat, pysyttelivät 50 miljoonassa kilossa. Toisena vuotena putkeen, suurin osa kuluttajilta kerättyä muovia USA:ssa prosessoitiin USA:ssa ja Kanadassa. Mark Murray, ’Kalifornialaiset jätettä vastaan’ -yhdistyksen puheenjohtaja, sanoi että tämä on osittain positiivinen uutinen ympäristöaktiiveille, mutta että on katsottava myös lukujen ohitse. ”Tässä on kaksi hyvää asiaa – prosessointilukumäärä…on kasvanut kohtuudella, 12 miljoonaan kiloon. Ja suurempi osa kerätystä muovista menee Pohjois-Amerikkaan käsittelyyn sen sijaan että se kuljetettaisiin muualle. Mutta on yhä paljon muovikalvoja, jotka jäävät kierrättämättä,” Murray sanoi.

Kierrätys-raportti

’Mooren Kierrätys Yhdistys’ Sonomassa, Kaliforniassa, on kerännyt tietoa vuosittaiseen kassi ja kalvo kierrätysraporttiinsa seitsemän vuoden ajan. Suurin kategoria kierrätettyä kalvoa on kirkas, polyetyleenikalvo, johon kuuluvat myös kotitalouskelmu sekä vihannes pussit.

Materiaalin kierrätyskäyttö on kuitenkin romahtanut. Murrayn mukaan olemme kuitenkin menossa oikeaan suuntaan. Raportti arvioi, että 75 miljoonaa kiloa pusseja ja kasseja kerättiin kuluttajilta vuonna 2011, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin vuonna 2010. Mutta raportti varoitti, että kunnollisen datan puute loi epävarmuutta tähän kategoriaan. Raportissa pantiin merkille myös nousu muissa muovikalvokategorioissa, mukaan lukien kadunvarsilta kerätyissä.

Sitä on haastavaa uudelleenkäsitellä ja kustannukset usein ylittävät tuotteen arvon. Muovikassi hinta on oikeastaan aika pieni verrattuna kierrätyskustannuksiin. Informaatio raportissa on peräisin 19 yhdysvaltalaiselta ja kolmelta kanadalaiselta kierrätysmuovin loppukäyttäjältä ja 37 yhtiöltä, jotka vievät maasta muovia.

ACC pisti merkille, että USA:ssa on yli 15 000 paikkaa, jonne kuluttajat voivat viedä käytetyt polyetylenikassinsa ja kalvonsa kierrätettäviksi, pääasiassa suurissa elintarvike- ja vähittäiskauppaketjuissa. Kauppa-keräyspisteet ovat äärimmäisen tärkeitä muovikassien, kalvojen ja muiden joustavien muovituotteiden kierrättämiseksi, sanoo Steve Russell, ACC:n muoviosaston johtaja, uutisessaan. ”Rakenne on siellä. Muovikalvoteollisuus toimii nyt auttaakseen ruokakauppoja ja muita maksimoimaan tämän arvokkaan materiaalin keräyksen jakamalla parhaita työkaluja ja käytäntöjä jatkuvassa asiakaskoulutuksessaan,” hän sanoi.