Räätälöity lääkepakkaus

  • Blogi
Lääkepakkaus

Räätälöity lääkepakkaus – korkeasti erikoistunut tuotekategoria

Lääkepakkaus, joka suunnitellaan lääkkeille ja muille terveyteen liittyville tuotteille, on täytettävä hallituksen ja teollisuuden korkeat standardit, jotta varmistetaan että ne ovat hyvin suojattuja ja steriilejä.

Niinpä näiden tuotteiden valmistuksessa on tärkeää valvoa ja tarkkailla laatua, jotta lääkepakkaus, josta voi riippua ihmisten terveys, pysyy vahingoittumattomana.

Tyypillisiä materiaaleja

Joitakin materiaaleja, joita käytetään räätälöityjen lääkepakkausten valmistuksessa, ovat polypropeliini, polysytreeni, polyetheleeni, polykarbonaatti, PVC, HDPE, PETG ja Aclar. Materiaalin valinta riippuu osaltaan sterilointimenetelmästä, kuten myös tuotteen erityispiirteistä ja siitä kuinka se reagoi tiettyyn materiaaliin. On tärkeä tietää myös, tarvitseeko tuote lisäsuojaa, esimerkiksi lämpötilan vaihteluilta kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Suojana käytettyjä materiaaleja ovat mm. päällystetty paperi, päällystetty Tyvek ja folio.

Lääkepakkaus

Lääkepakkaus

Pakkaustekniikoita

Joitakin tekniikoita joita käytetään näiden erikoispakkausten valmistuksessa, ovat erityis-vaahtomuovaus, erityis-muovitus, erityismuovimuotit, muovi-imumuotoilu ja muovi-painemuotoilu. Jokainen näistä tekniikoista käyttää huolella kehitettyä prosessia, jota lääkepakkaus vaatii. Kupla –pussit, erilaiset kannet ja sulkimet, sekä lämpökäsitellyt muovialustat, kaikki tarjoavat ratkaisuja näille tuotteille.

Lääkkeiden yhteispakkaus

Yksi erikoistunut lääkepakkausratkaisu on lääkkeiden yhteispakkaus, joka vaatii suurta huolellisuutta ja varovaista käsittelyä tuotteilla, jotka on pakattava yhdessä korkeasti valvotuissa olosuhteissa.

Tällaisissa yhteispaketeissa usein on mukana lääketieteellinen instrumentti ja kaikki muut tarvittavat materiaalit. Ensin varmistetaan, että tarvikkeet ovat puhtaat ja vahingoittumattomat. Sitten ne asetellaan suojaavaan ”karanteeni” -laatikkoon odottelemaan pakkaamista.

Avainsanat: