Pussinsulkija ja sinetti

  • Blogi
Sinetti

Pussinsulkija ja sinetti – varmistetaan kiinnipysyminen

Pussinsulkija: Näitä käytetään varmistamaan pussi kiinnipysyminen tai koristeena. Sulkijoissa on yleensä taipuisa rautalankaydin, joka on päällystetty muovilla tai paperilla.

Sinetit: Kuumasinetöijä on kone, jota käytetään sinetöimään paketointi kuumuudella.

Pussinsulkija tarpeisiisi

Sinettikone sulkee pussit nopeasti. Sinetöijät luokitellaan sen teknologian mukaan, jolla ne on tehty. Modernit sinettikoneet  ovat hienostuneita laitteita, jotka eroavat manuaalisista koneista, joita käytettiin vuosikymmeniä sitten. Kassimateriaalitkin ovat käyneet lävitse monia muutoksia. Samoin, saatavilla on nyt laaja skaala sinettejä. Valinta tulee tehdä huolellisen analyysin jälkeen, jossa pohditaan sekä tämänhetkisiä että mahdollisia tulevia tarpeita.

Vuosikymmeniä sitten, vain kangaskassit olivat yleisessä käytössä ympäri maailman. Sitten juuttikankaisten ja muiden ekoystävällisten tuotteiden käyttö tuli suosituksi. Nopea tekninen kehitys syrjäytti manuaalisen pussinsulkemisen ja nyt pienet pussinsulkukoneet ovat saatavilla kangaskassien sulkemiseen. Näiden koneiden käyttö teki pussinsulkemisesta nopeampaa ja tehokkaampaa. Kun manuaalinen sinetöinti on aikaa vievää ja virheille altista, koneet antavat paremman lopputuloksen vähemmällä työllä.

Pussinsulkija tyyppejä

Erityyppiset pussinsulkijat ja sinetit ovat nyt saatavilla monista eri materiaaleista. Teollisuus voi valita manuaalisen, puoliautomaattisen tai automaattisen pussinsulkumenetelmän, riippuen pakkaamisessa käytetyistä materiaaleista. On jopa koneita, jotka sinetöivät pussit ja lisäävät etiketit samalla.

Muovipussien sinetöintiin on myös laaja skaala vaihtoehtoja. Nykyään, millään modernilla elintarviketeollisuuden osalla ei ole varaa olla ilman pussinsulkijaa. Prosessoitujen ruokien on säilyttävä pitkiä ajanjaksoja, kun niitä kuljetetaan ympäri maailman. Siinä voi mennä jopa vuosia ennen kuin elintarvike päätyy asiakkaalle.

Sellaisia elintarvikkeita on suojeltava ilmalta ja vedeltä, sekä bakteereilta ja sieniltä. Niinpä hiilidioksidikaasua käytetään muoviin pakatuissa elintarvikkeissa suojaamaan niitä näiltä, sekä pidentämään hyllyikää. Paistettujen ruokien pakkaamisessa, siten, että ne myös säilyisivät rapeina, käytetään typpioksidia. Sinetin on myös oltava vahva ja kestävä.

Pienet ja keskikokoiset toimialat tarvitsevat pieniä, manuaalisesti käsiteltäviä pussinsulkijoita. Mutta raskaampien teollisuudenalojen tarpeet ovat erilaiset. Suuret tehtaat, jotka tuottavat sokeria, eläintenruokaa, kasvilannoitteita ja jopa sementtiä, pakkaavat tuotantolinjalla ja työntekijä sekä sinetöi pussin, että lisää etiketin. Sellaiset suuret teollisuudet käyttävät suuria pussinsulkijoita. Ne tulevat eri mallisina ja yleensä suositaan automatisoituja laitteita. Yhtäaikainen sinetöinti ja etiketinlisäys ovat äskettäinen keksintö. Aiemmin sinetöintiä ohjattiin sähköisesti, mutta nyt jopa tietokoneohjatut sulkijat ovat mahdollisuus. Näin varmistetaan parempi lopputulos.

Sientöinnissä käytettäviä materiaaleja

Ennenvanhaan pieniä kankaanpaloja tai jopa juuttikankaan lankoja käytettiin sitomaan pussinsuu. Nykyään jopa kangas- tai juuttikangaskassit sinetöidään täydellisesti käyttäen nylon- tai puuvillalankaa, joka on ohutta mutta vahvaa. Esimerkiksi, sokeritehtaalla, sokeri pakataan suuriin juuttisäkkeihin ja säkin sulkija käyttää joko nylon- tai puuvillalankaa. Sinetöintiprosessi on hyvin samantyyppinen kuin ompelukone. Mutta metodit, joita käytetään paperin ja muovin sinetöintiin, ovat erilaisia.

Muutama vuosikymmen sitten sementti pakattiin muovipusseihin, mutta pussien hävittämisestä tuli ongelma. Niinpä korkealaatuisia paperikasseja alettiin käyttämään muovin sijaan. Ja taas, tarve pussinsulkijalle tulin ajankohtaiseksi. Paperikasseja ei voi sinetöidä kuten kangaskasseja. Sementti pakataan ja sitten pussit suljetaan automaattisesti ja sinetöijä lisää myös liiman.

Pussinsulkija ja Sinetti

Sinetti