Oxo-bio

  • Blogi
oxo-bio

Oxo-bio -muovikassi – ja maailma pelastuu!

Muovikasseja käytetään lähes kaikkialla maailmassa ja niitä on kritisoitu mm. roskaamisesta ja siitä, että ne valmistetaan uusiutumattomsta luonnonvaroista, kuten maakaasusta ja öljystä. Osassa maista ne onkin joko kielletty tai niille on asetettu vero.

Oxo-bio kassi – ominaisuudet

Uudenlainen ratkaisu voisi olla ekologinen oxo-biokassi, joka maatuu itsestään vaikkapa kaatopaikalla, jonne monet muovikassit toki päätyvätkin roskapussin ominaisuudessa.

Oxo-biokassi on kuten tavallinenkin muovikassi, mutta sen materiaaliin sekoitetaan valmistusvaiheessa kemikaalia, joka käynnistää jossakin vaiheessa maatumisprosessin. Maatuessaan kassi muuttuu vedeksi, hiilidioksidiksi ja hapeksi.
Verrattuna tavalliseen biokassiin, oxo-biomuovikassi on edullisempi ja kestävämpi. Lisäksi biokassi täytyy kompostoida, jotta se maatuu ja maatumisen yhteydessä vapautuu haitallsia kaasuja. Biokassia ei siis voi vain heittää kaatopaikalle muun jätteen sekaan.

Oxo-biokassi pähkinänkuoressa:

  • ympäristöystävällinen
  • edullinen verrattuna tavalliseen biokassiin
  • kestää normaalin käytön
  • voidaan painaa kuten mikä tahansa kassi
  • maatuu itsestään, esim. kaatopaikalla
  • maatumisikä on mahdollista määrittää (yleensä 1-2 vuotta)

Kassi suosittu jo monissa maissa

Monet yritykset EU:ssa jo käyttävät yleisesti oxo-bio -materiaalista valmistettuja pusseja. Kassit eivät maadu asiakkaan määrittämän käyttöiän aikana. Kasseja voi tänä aikana käyttää missä tahansa ympäristössä.

Kun maatumisprosessi alkaa, se jatkuu olosuhteista riippumatta; maatuminen ei keskeydy edes -25 asteen -lämpötilassa. Lisäksi materiaali on elintarvikelpoista ja näin ollen sitä voi käyttää myös esim. leipäpusseissa.