Muovikassin valmistus

  • Blogi
Muovikassin valmistusprosessi

Muovikassin valmistusprosessi

Muovikassi valmistetaan kolmessa vaiheessa:

  1. muovikalvon valmistus

  2. painatus

  3. muokkaaminen kassiksi

Hartsien sekoittaminen

Kirkas LDPE (low density polyethylene) -muovikuitu pelletteinä imuroidaan varastosiiloista ja siihen sekoitetaan erilaisia lisäaineita, joita tuotannossa vaaditaan. Nämä sekoitteet muuttavat muovi-polymeereja parantaakseen niiden perus-mekaanista, fyysistä ja kemiallista koostumusta.

Lisäaineet yhdistetään, jotta voidaan luoda haluttu sekoitus ominaisuuksia: kirkkautta, joustavuutta, kestävyyttä, UV-suojaa, bakteerisuojaa, ulkonäköä, ja muita ominaisuuksia joita lopputuotteessa tarvitaan.

Jos on tarkoitus valmistaa värillinen kalvo, lisätään joukkoon värillisiä pellettejä 1-25%, jotta saavutetaan eriasteista peittävyyttä ja periaatteessa voidaan luoda mikä sävy tahansa. Lukuisia hartseja pidetään varastossa, jotta voidaan valmistaa näitä lukuisia tuotteita päivittäin.

Kalvon valmistus

Sekoitetut hartsit syötetään koneeseen ja sultateaan. Korkkiruuvit pakottavat tämän sulaneen massan prässin lävitse, jossa mukaan tulee ilma, ja muodostuu ”kupla”. Tämä prosessi on nimeltään kalvon valmistus.

Tässä jatkuvassa kuplassa tai putkessa tehdään säätöjä paksuuteen ja halkaisijaan. Kun putki on tarpeeksi pitkä, se jäähdytetään, litistetään ja kierretään paineen alla 25-100 kg rulliksi.

Muovikassi omalla logolla

Seuraavaksi muovikalvot siirretään painoon. Flexopainolla voidaan valmistaa painettua kalvoa jopa 10 eri värillä, niin matta-, kiilto- kuin metallinhohtoisella pinnalla.

Pienemmässä koneessa valmistuvat vähemmän monimutkaiset työt, kuten pussirullat ja 1-2 -väripainatukset.

Tämä vaihtelevuus mahdollistaa myös pienempien kassimäärien painattamisen, samoin kuin massiivisempienkin tuotantojen hoitamisen. Pysymme aikataulussa, samalla kun saavutamme kestäviä ja laadukkaita tuloksia.

Muokkaaminen kassiksi

Joko painetut tai painamattomat rullat siirretään seuraavaksi tehtaan kassinvalmistusalueelle. Koko joukko kokoja ja muita vaihtoehtoha on saatavilla: yksittäisiä muovikasseja, rullapusseja tai kassit nipuissa.

Muovirulla ladataan kassinvalmistuskoneeseen, jossa ala- tai sivusaumauslaite pyrörii ja tuottaa yksittäisiä kasseja rullista. Erityiset palkit mahdollistavat vekkien valmistamisen, ja kaikenlaiset aukot, viillot, hammastukset, kantoaukkojen puhkaisu, sinetöinti ja suljentanauhat ovat vain osa monista vaihtoehdoista, joita tuotannossa on saatavilla.

Kun muovirullat on muunnettu joksikin monista kassityypeistä, kassit pakataan laatikoihin ja lavoille, jossa ne peitetään vielä kalvolla kuljetusta varten.