Muovia vai paperia?

  • Blogi
Muovia vai Paperia

Muovikassi vai paperikassi – kumpi onkaan parempi?

Muovia vai PaperiaBax Pakkaustuotteet toimittaa erilaisia muovi- ja paperikasseja eri asiakkaille ympäri Suomen. Monesti asiakas on kuitenkin tietämätön kassien eri ominaisuuksista: kassimalli, -materiaali, -koko ja painatusmahdollisuudet ja siitä, kannattaako ottaa käyttöön muovia vai paperia.

Baxilta mikä tahansa kassi tai pussi luonnistuu kyllä. Jos on kiire, niin mitä tarkemmat tiedot tarjouspyynnössä on, sitä nopeampi koko prosessi on.

Muovikassi

Muovikassimateriaali on joko HDPE- tai LDPE-muovi. HDPE on kestävämpää, jolloin muovia tarvitaan kassiin vähemmän. Tämä on edullisempaa niin kukkarolle kuin ympäristöllekin. Kassin koko muodostuu pituudesta, leveydestä ja vekistä, joka voi olla pohjassa tai sivussa. Kalvopaksuus ilmaistaan yksiköllä ’my’.

Muovikassin etuja on kestävyys, joka taas riippuu kassin paksuudesta. Yleensä tavallinen kauppakassi on juuri henkselimallinen muovipussi. Henkselikassi on kestävä ja edullinenkin, koska siinä käytetään ohuempaa kalvoa ja silti se kestää useita kiloja. Vekit ovat sivussa ja lisäävät tämän mallin leveyttä.

Henkselikassin lisäksi meiltä saa kantoaukollista- tai sangallisilla kahvoilla olevaa muovikassia.

Suorareunainen kassi kantoaukolla on tavallisin, koska kokorajat ovat laajemmat ja on mahdollista vahvistaa ja kehittää kassin kestävyyttä. Mikäli kassiin halutaan laittaa painavaa tavaraa, voidaan siihen lisätä vahvistus kantoaukon ympärille. Mallin pohjassa on vekki, mutta vekkiä ei ole pakko laittaa.

Sangalliset kahvat sallivat lisää tilaa tavaralle.

Flexo-painatus, jota muovipusseille käytetään, vaatii oman laattansa jokaiselle painovärille, joten painatuskustannus riippuu väriluvusta.

Ei kumpaakaan

Ei kumpaakaan

Paperikassi

Paperikassi valmistetaan kierrätys- tai kraft-paperista.

Paperikassin luulisi olevan ekologisempi kuin muovikassin, mutta näin ei aina ole, sillä vaikka paperikassi hajoaa paremmin luonnossa, rasittaa sen valmistaminen enemmän ympäristöä.

Joka tapauksessa, paperikassi voi olla todella tyylikäs (varsinkin laminoitu paperikassi). Niitä on saatavilla kolmea mallia: litteäkannike-, paperinyöri- ja puuvillanyörikassina, joka on todellinen ’luxus-kassi’.

Painatus on joko flexo- tai offset. Pienet määrät toteutetaan silkkipainatuksella.

Litteäkannikekassi on edullisin ja se sopii erityisesti päivittäistavaramyymälöihin. Puuvillanyörikassi on todellinen luksuskassi, jossa käytetään paksua paperia. Tilausmäärä on luksuskassilla pienimmillään 1000 kpl.

Kaikki kassimme ovat tilautuotteita – meillä ei ole varastoa, vaan jokainen projekti asiakkaallemme on ainutlaatuinen. Toimitusaikamme on noin viisi viikkoa.