Luova pakkaaminen

  • Blogi
Luova pakkaus

Luovan pakkaamisen etuja

Luova pakkaaminen ei ainoastaan sisällä innovatiivista designia ja ratkaisuja, jotka auttavat tuotteita erottumaan muista, vaan myös tarjoaa kestävämmän ja kustannustehokkaamman ratkaisun pakkauksen koko elinkaareksi – tehtaasta ja tuotantolinjalta kauppojen hyllyille ja asiakkaiden käsiin.

Pakkaustuotteet, joissa on käytetty luovia ratkaisuja, voivat vaikuttaa positiivisesti tuotteen ja yrityksen markkinointikampampanjaan ja vähentää varastointi- ja kuljetuskuluja.

Tehokasta markkinointia

Tuotteen markkinointistrategia voi nojata suuresti tuotteen pakkaamiseen, sillä pakkaus tai kauppakassi

välittää viestiä, jossa näkyy tyyli, päämäärä ja arvot. Mitä myyntiin tulee, pakkauksen on kiinnitettävä asiakkaan huomio sekunneissa, antaen tälle syyn tarttua tuotteeseen ja tehdä ostos. Luovat pakkaustekniikat edistävät myös tuotteiden erottumista muista samanatapaisista tuotteista värien, muotojen ja muiden sopivien elementtien kautta.

Yksinkertaisuus, kuljetuksen ja pakkaamisen helppous ovat tärkeitä näkökohtia, sillä asiakkaat yleensä haluavat helpostikannettavia pakkauksia hankalien pakkausten sijaan. Esimerkiksi luovat viininkuljetuslaatikot voivat sisältää kustomoidut logot ja vahvat värit ulkopuolella, sekä mukavat kantokahvat ja innovatiiviset pehmusteet, jotka pitävät pullot ehjinä kuljetuksen aikana.

Luova pakkaus

Luova pakkaus

Kestävä luova pakkaaminen

Kestävien pakkausratkaisujen kehittäminen nojaa paljolti luovaan ajatteluun. Kestävyys vaatii ratkaisuja, jotka auttavat säästämään energiaa ja vähentämään jätettä käyttämällä luovia ja uusiutuvia tuotanto-, pakkaus-, kuljetus- ja varastointitapoja. Luovan, kestävämmän pakkaamisen kautta yritys voi panostaa terveenpään ja turvallisempaan tulevaisuuteen.

Esimerkiksi korvaamalla ei-kierrätettävät materiaalit ekoystävällisemmillä, on helppo vähentää haitallista jätettä. Luova suunnittelu, joka mahdollistaa pienemmät pakkaukset, kevyemmät kantamukset ja helpomman varastoinnin, voi pienentää myös kuljetuskuluja. Kustomoidut pakkaukset, joissa on luovat pehmusteet voivat auttaa vähentämään tarvetta kuplamuoville tai styroksille, jotka usein suojelevat tuotteita kuljetuksen aikana. Oxo-biokassi on yksi kestävä ratkaisu.