Lelupakkaukset

  • Blogi
Lelut

Miksi lelut on niin hankala saada ulos paketista?

Olitpa sitten ostamassa leluja itsellesi tai lapsillesi, olet varmasti huomannut, että Barbie-nuket, action-figuurit ja muut lelut on usein pakattu siten, että on käytetty kerroksittain muovia, kuminauhaa ja teippiä, kaikki särkymättömän ”muovisimpukankuoren” sisällä. Niinpä pakettien avaaminen voi olla todella turhauttavaa.

Lelut

Lelut

2006, Consumer Reports aloitti Oyster Awards -palkintojen jakamisen siitä, mitkä pakkaustuotteet ovat vaikeimmin avattavissa. Ensimmäinen sija meni kovalle muovikuorelle, joka kätki sisäänsä Unidemin digitaalisen, langattoman puhelinsetin, jonka avaaminen vei 9 minuuttia 22 sekuntia ja vaati pahvileikkurin ja partaterän käyttämistä. Toinen palkinto meni American Idol Barbien -pakkaukselle, joka ei vaatinut kaikkea tuota välineistöä, mutta vei 15 minuuttia ja 10 sekuntia saada kaikki rautalangat, kuminauhat, teipit ja muovit irti nuken ympäriltä.

Nämä pakkaustuotteet ja lahjapakkaus turhauttavat kuluttajia ja kaikki tuo ylenmääräinen muovi ei voi tehdä hyvää ympäristölle. Miksi lelut siis pakataan näin?

Kokeile ennen kuin ostat

On muutama eri syy. Yksi niistä on markkinointi. Kaikkihan tunnistavat Coca-Cola -pullon kun näkevät sellaisen. Pystyt yleensä näkemään ne jo kaupan toiselta puolen. Kovin monilla leluilla ei ole samanlaista ikonista pakkausta ja brändiä, mutta valmistajat haluavat antaa lapsille, ja aikuisillekin, mahdollisimman paljon lelusta jo kaupan hyllyllä. Kuluttajan tulisi nähdä koko lelu ja jos siihen syttyy valot tai se pitää ääntä, heidän tulisi pystyä testaamaan sitä jo pakkauksessa. Tämän mahdollistamiseksi lelunvalmistajat pakkaavat tuotteensa hienosti muotoiltuihin muovipakkauksiin, jotka näyttävät jokaisen osan ja sallivat ostajan kokeilla lelua jo ennen ostamista.

Pakkaus on myös turvallisuusnäkökohta. Varkaudet ovat ongelma kaikille kauppiaille, mutta erityisesti kun tuotteet itsessään ovat pieniä ja voidaan peittää näkyvistä ja salakuljettaa ulos. Toinen ongelma ovat vahtimatta jääneet lapset, jotka voivat avata pakkauksen ja leikkiä lelulla jo kaupassa. Ja kun pakkaus on avattu ja tuote mahdollisesti vahingoittunut, ei sitä vain voida asettaa takaisin hyllylle.

Lelut tien päällä

Sitten on lelun suojelemisnäkökohta kuljetuksen aikana. Katso mitä tahansa mitä ostit lapsillesi jouluksi – mahdollisuudet, että se on valmistettu Lähi-Idässä, ovat suuret, jonka jälkeen  se on kuljetettu tänne laivalla ja rekalla. On siis suuri joukko kuljetusta ja käsittelyä, mikä tapahtuu tehtaan ja kaupan hyllyn välillä. Ja lelun jokainen pieni osanen täytyy sitoa paikoilleen, jotta se ei katoa tai vahingoitu. Tämä liittyy osittain markkinointiin: Kun näet Barbien tai Darth Vaderin hyllyllä, haluat ostaa sen hyvässä kunnossa – kaikki osat kohdillaan.