Kangaskassi on moneksi soveltuva vaihtoehto

  • Blogi

Kangaskassi on moneksi soveltuva vaihtoehto

Montako kertaa olet ollut kantamassa tavanomaista raskaampia ostoksia kotiin kaupasta, kun ostoskassi repeää kesken kaiken. Siinä sitten yrität kerätä elintarvikkeitasi ja samalla väistellä ohikulkijoita. Todella kiusallinen tilanne, vai mitä?

Kangaskassi paitsi kestää, myös näyttää hyvältä! Kangaskassi omalla logolla on aina hyvää mainosta. Bax Kassit tarjoaa todella monia vaihtoehtoja, mitä tulee kangaskassin kokoon, malliin, pohjaväriin ja painatukseen. Kangaskassi omalla painatuksella voi olla myös kannanotto, paitsi ekologinen, myös muuta, sinulle tärkeää asiaa ajava.

Mihin kaikkeen muuhun kangaskasseja voidaankaan käyttää? No näin kesällä esimerkiksi ranta- tai picnic-kassina, syksymmällä harrastustarvikkeiden pakkaamiseen ja vaikka kirjastokassina. Knagaskassissa kulkee helposti painavampaakin tavaraa ja sen voin usein kätevästi kantaa olalla.

Tässä joitakin erityyppisiä kasseja:

-kuitukangaskassi: kestävä ja edullinen, erittäin monikäyttöinen, tilava ja ekologinen kassi

-puuvillakassi: olemukseltaan hienompi, hieman kalliimpi vaihtoehto

-polyesterkassi: vettähylkivä materiaali, joka voidaan painaa myös monivärisenä – saatavilla nyörikiinnityksellä ja omassa pussukassaan

Myös joitakin muita materiaaleja on saatavilla.

Historiaa

Tällaisia kasseja on käytetty jo vuosisatoja. Aiemmin kassit valmistettiin purje- tai juuttikankaasta tai nylonista. Myöhemmin sulkumekanismiksi kehittyivät vetoketjut ja napit. Nykyään kasseja valmistetaan myös farkkukankaasta ja nahasta.

Amerikassa villitys alkoi varsinaisesti vuonna 1944, kun LL Bean julkisti Vene-Laukun, joka nimensämukaisesti oli suunniteltu veneilijöille. Tämä yksinkertainen, mutta tukeva laukku sai erityisesti naisten huomion.

1950-luvulla kangaskassista tuli valtavirtaa. Naiset käyttivät niitä käsilaukkuinaan – tuolloin käytännöllisyys ajoi tyylin ohitse.

Ennen 1960-lukua kangaskasseja ei pidetty muodikkaina, mutta kun Bonnie Cashin julkaisi oman laukkumallistonsa kasseista tuli suosittuja niiden keskuudessa, jotka halusivat käytännöllistä muotia.

Myöhemmin, 1990-luvulla, Kate Spade muunsi matkatavarakassin muotikassiksi. Siitä saakka kangaskassit ovat olleet osa muotiympyröitä.