Imupakkaaminen

  • Blogi
Imupakkaaminen

Imupakkaaminen – hyvä ratkaisu esimerkiksi elintarvikkeille

Imupakkaaminen on tekniikka, joka poistaa ilman, joten laminoitu pussi, jossa tuotteet ovat säilyy paremmin, ennen päätymistä loppukäyttäjille. Tätä metodia käytetään suojelemaan sisältöä saasteilta ja hajoamiselta, joille se altistuu ilman, kosteuden tai lian myötä.

Tietyt elintarvikkeet säilötään ilmattomaan ymäristöön, yleensä ilmatiiviiseen pakkaukseen tai pulloon, jotta saadaan estettyä bakteerien kasvu. Imuri poistaa ilmakehän hapen, suojellen ruokaa pilaantumasta kun estetään bakterien ja sienten kasvu ja haihtuminen. Tätä pakkaustuotteet -ratkaisua käytetään yleisesti kuivaruokien pitkänajan pakkaamiseen. Näitä ovat mm. murot, pähkinät, juusto, savustettu kala, kahvi ja ranskanperunat. Sitä käytetän myös tuoreruokien varastoinnissa. Näitä ovat mm. vihannekset, liha ja nesteet, kuten keitot. Ruoan imupakkaaminen pidentää sen elinkaarta jopa 3-5 kertaa.

Miksi ja kuinka happi poistetaan pakkaamisessa?

Imusinetöintiä käytetään laajasti elintarviketeollisuudessa, erityisesti tuoreruokien, sekä laajan valikoiman prosessoituja ja pakastettuja ruokia pakkaamisessa. Imupakkaamista käytetään myös muilla teollisuudenaloilla, kuten terveydenhoidossa ja elektroniikkateollisuudessa. Esimerkiksi, kun pakataan lääketarvikkeita, kotitaloustarvikkeita ja sähkölaitteiden osia.

Pakkaamisessa on joitakin eroja eri aloilla. Elintarviketeollisuudessa, varsinkin kun kyseessä ovat hauraat tuotteet, tämä tehdään käyttämällä erityiskaasua. Kun ilma on poistettu, kaasu lisätään, jotta se suojelisi tuotetta. Esimerkki tällaisesta on perunalastujen pakkaaminen.

Imupakkaaminen mahdollistaa laajan skaalan tuotekokoja, painoja ja kokoonpanoja. Koneissa erikoistuneet ohjauslaitteet kontrolloivat happi- ja kaasutasoja. Vaativissa tapauksissa koneet tulevat varustettuina ulkopuolisen ohjauksen kanssa, joka valvoo lämpötilaa, aikaa ja painetta.

Imupakkaamisen lukuisat käytöt

On olemassa laaja kirjo tuotteita, jotka hyötyvät hapettomasta pakkaamisesta, niin kuljetuksessa, varastoinnissa kuin myyntiprosessissakin. Kuten yllä mainittu, vihannekset, hedelmät, kala, liha ja muut elintarvikkeet pakataan usein imupakkauskoneella. Koska jäätyminen voi vaikuttaa sinetin kestävyyteen, tuotteet pakastetaan ennen pakkaamista. Muillakin aloilla on huomattu hapettoman pakkaamisen edut. Muun muassa lääkkeet ja terveydenhoitotuotteet pakataan tyypillisesti imupakkauksella, samoin kuin kotitaloustavarat ja henkilökohtaiset tavarat. Imupakkaus estää koruja ja metalliesineitä tummumasta ja on sopiva ratkaisu näiden pitkäaikaiseen varastointiin.

Imupakkaaminen

Imupakkaaminen