Flunssa Iski

  • Blogi

Flunssa Iski – Kuinka Sairastaa Oikein?

Flunssakausi on taas täällä. -Yhä useampi joutuu jäämään sängynpohjalle, katsomaan uudestaan ja uudestaan Frasieria ja Ostos-Tv:tä. Apteekit täyttyvät ihmeparannusta etisivistä.

Apteekkirohtojen lisäksi olemme valmiit kokeilemaan myös valkosipulia, höyryhengitystä, kuumaa mehua ja cayennepippuria. Tarvitsemme ymmärrystä – ei siitä miten parantua, vaan siitä miten sairastaa oikein. Tässä vinkit normiflunssan selättämiseen.

Flunssa

Myönnä että olet sairas – kuuntele kehoasi. Sen myöntäminen, että sinulla on flunssa, ei ole heikkoutta sen enempää kuin antautumista sairaudelle. Se on heräämistä kuuntelemaan kehoasi. Sairaus ei ole paitsi epämukavaa, vaan myös lahja – kehomme pyrkii kertomaan, että jokin tarvitsee huomiotamme. Jos kuuntelemme, voi sairaus olla portti jopa terveempään elämään.

Hoida itseäsi – anna itsellesi lupa valittaa. Anna itsellesi lupa olla heikko ja tarvitseva. Vasta sitten voi paraneminen alkaa.

Hoida itseäsi osa 2 – vaali terveitä elämäntapoja. Kun olemme sairaita, tekisimme mitä vain saadaksemme nukkua edes yhden yön ilman tukkoista nenää. Kukaan muu ei voi kuitenkaan tehdä meistä terveitä. Terveet elämäntavat alkavat riittävästä levosta, vedenjuonnista ja terveellisestä ravinnosta.

Kehomme pyytää meitä hiljentämään. Huolehdi siis riittävästä unesta. Juo vettä – se paitsi nesteyttää ja huuhtoo myrkyt ulos, myös alentaa kuumetta. Syö terveellisemmin. Vältä sokeria, huonoja rasvoja ja eineksiä. Hyviä proteiineja ja kotitekoisia keittoja kehiin!

Pyydä apua. Jonkun on sijaistettava sinua töissä, siivottava, vietävä roska pussi, valmistettava keitto, kannettava kauppa kassit ja hoidettava lapset. Älä siis epäröi pyytää apua läheisiltäsi.

Avainsanat: