Blisteripakkauskone

  • Blogi
Blisteripakkaus

Blisteripakkauskone -pakkaussovellukset

Blisteri pakkaussovellukset

Blisteripakkaus

Blisteripakkauskone tarjoaa pakkaussovellukset, jotka suojelevat tuotteita eri tekijöiltä, samalla kun sinetöivät ne tiukasti luodakseen esteen väärinkäytölle. Tämä suojelee sekä ihmisen että ympäristön aiheuttamilta häiriöiltä yhden automaatioprosessin avulla.

Tämäntyyppinen pakkaaminen koostuu blisterikortista ylhäällä, jonka ympärille pakattava tavara tai tavarat asetellaan ja jonka ympärille laitetaan muovi, joka suojelee sekä tuotetta että korttia. Nämä kortit tehdään useimmiten pahvista ja riippuen applikaatiosta ja peitemateriaalista, voivat joko olla tyhjiä tai niissä voi olla värikästä kuvitusta toisella tai kummallakin puolella myynninedistämiseksi myymälöissä. Toiset kortit, joita käytetään tässä pakkausprosessissa, ovat metallilaminoituja arkkeja sisemmän ja ulomman kerroksen välillä, jossa pakkauksen sisältö lepää, ja jonka ulomman kietojan ympärille se joko kuumasinetöidään tai kylmämuotoillaan. Molemmantyyppiset ulommat sitomismateriaalit yhdistyvät sopivaan korttityypin luodakseen ’kaikki samassa’ -pakkausratkaisun monille pienemmille tavaroille, jotka muuten olisi hankala pakata.


Tuotteet ja teollisuudenalat, jotka käyttävät tätä teknologiaa

Monet erityyppiset tuotteet pakataan käyttäen blisteripakkauskone -teknologiaa, sisältäen tuotteet, jotka on suunniteltu lääketieteelliseen käyttöön ja ne, jotka on valmistettu kuluttajamarkkinoille. Lääketeollisuudessa, kuten lisäravinteissa, tuotteet pakataan joskus käyttäen tätä metodia – erityisesti kun pakataan etukäteen mitattuja annoksia lääkkeitä. Tällaiset pakkaustuotteet käyttävät usein läpipainotekniikkaa, jossa tabletti painetaan folion lävitse ulos paketista. Kortti, tietenkin, myös suunniteltu rei’illä, jotka  vastaavat tablettia, jotta ne on helppo puskea ulos. Lääketieteelliset välineet ja tarvikkeet myös käyttävät blisteripakkausteknologiaa, vaikkakin tyyppi eroaa yksittäistablettipakkauksesta ja käyttää todennäköisemmin vähemmän mutkikkaita, kirkkaita muovikuoria. Muita tarvikkeita, joiden pakkaustuoteet ovat tämäntyyppisiä,  ovat pienet sähkötarvikkeet, koneistot, lelut, pelit, kirjepaperit ja käsityötarvikkeet, kirjoituvälineet, hiustuotteet, ym.

Blisteripakkausteknologian tyyppejä

Blisteripakkauskone -mallit eroavat siinä millaisia pakkauksia ne tuottavat. Jotkut käyttävät lämpöprosesseja, jotka käyttävät kuumuutta muovaamaan arkin kirkasta muovia pakattavan tavaran muotoon. Kuumasinetöidyt kirkkaat muoviblisterit tarjoavat massiivisen, läpinäkyvän ulomman tuotepakkauksen, joka kutakuinkin muistuttaa simpukankuoripakkaamista. Kylmämuotoilu-varusteet tuottavat toisen tyypin blisteripakkausmateriaaleja, painamalla laminoidun alumiinikalvon pakkauksen päälle. Tämä pakkausmenetelmä on usein käytetty yhdessä muotoillun kirkkaan muovikannen kanssa, kuten yllä kuvatussa tablettipakkauksessa.

 

Avainsanat: