Biohajoava pakkaaminen

  • Blogi
Biohajoava

Biohajoavaa pakkaamista

Biohajoava pakkaaminen on kysytympää kuin koskaan ennen. Sekä kuluttajat että valmistajat ovat yhä ekotietoisempia ja haluavat löytää kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja.

Jatketaan siis sellaisten tuotantolinjojen kehittämistä, joidenka tulokset voidaan hävittää, kierrättää tai uudelleenkäyttää – ihanteellisesti joutumatta kaatopaikalle tuotteen elinkaaren lopussa.

Tällä hetkellä USA:ssa ei ole yhtäkään standardia biohajoavuudesta, joka olisi otettu yleiseen käyttöön teollisuudessa. Suurin osa ihmisistä mieltää biohajoavan tuotteen sellaiseksi, joka hajoaa orgaanisesti vedeksi, hiilidioksidiksi tai orgaaniseksi materiaksi. Pakkausmaailmassa sellaiset tuotteet yhdistetään materiaaleihin, jotka on valmistettu luonnollisista, uudistuvista lähteistä, kuten pahvilaatikoista. Määritelmä ei silti ole lopullinen, koska tietyt muovisetkin pakkausmateriaalit sopivat joukkoon. PLA tai polylaktinen happo, on muovia, joka on valmistettu ensisijassa maissitärkkelyksestä USA:ssa ja sokeriruo’osta muissa osissa maailmaa. Yleensä ottaen, ympäristöystävälliset pakkausmateriaalit voivat toimia sopivina vaihtoehtoina perinteisille tavaroille, joita on vaikeaa tai mahdotonta kierrättää.

Biohajoava

Biohajoava pakkaaminen

Esimerkkejä biohajoavasta pakkaamisesta

Kuten sanottua, kuluttajat ja teollisuuden alat usein keskittyvät pahvilaatikoihin ja muihin aaltopahvisiin pakkauksiin, ja hyvästä syystä. Aaltopahvi on luonnostaan isoa materiaalia, tehden siitä tilaavievän kohteen , kun se heitetään kaatopaikalle. Vaikkakin kyseisen materiaalin käyttö on jo laajallelevinnyttä, sitä tulisi harkita vaihtoehtona muoviastioille ja -kasseille, joita käytetään sekä kuljetuksessa että varastoinnissa. Tuote, joka on ollut ympyröissä jo vuosia, mutta on kasvattanut suosiotaan, on pahviset rahtilavat, jotka maatuvat paljon nopeammin kuin puusta valmistetut.

Sisäiset pakkaustuotteet yleensä saavat enemmän huomiota biohajoavan pakkaamisen maailmassa. Näitä materiaaleja käytetään täyttämään tyhjiö, pehmusteena, pinnansuojana ja erottajana ja monet näistä materiaaleista ovat erittäin köyhiä biohajoava pakkaamisen näkökulmasta. Polystyreenillä, kupla- ja vaahtomuovilla ja ilmatyynyillä on huono maine ympäristöaktivistien keskuudessa, vaikkakin ne ovat edullisia ja tehokkaiksi todettuja. Yrityksillä on silti vaihtoehtoja. Maissitärkkelys ja paperipohjainen pehmuste ovat hyvin saatavilla. Monikerroksiset paperituotteet ovat tehokkaita vaihtoehtoja kupla- ja vaahtomuoville suojaavina materiaaleina.

Avainsanat: