Showing all 12 results

Ekokassar

Praktiska tygkassar & eko-plastkassar

Vi har ett brett utbud av olika slags tygkassar. Tygkassar är ett riktigt bra miljöval utifrån att man kan använda dem väldigt många gånger, om och om igen och på så sätt spara på miljön.

En högklassig tygkasse är det bästa valet för din shoppingresa: Tack vare sin hållbarhet kan man bära också lite tyngre varor i kassen.

Miljökassar av nedbrytbar och återvunnen plast

Vi kan tillverka biodegraderbara kassar av återanvänd eller oxo-biologiskt nedbrytbar plast.

Det finns ingen standard på en kasse i återvunnen plast. Den största delen av materialet är återvunnen​. ​Den återanvända plastkassen kan vara antingen vit eller grå beroende på om kassen har tillverkats av vit eller färgrik plast.

En praktisk oxo-bio plastpåse är komposterbart, det vill säga att kassen är biologiskt nedbrytbar och kan återvinnas i komposteringsprocess. Materialet bryts ner fullständigt under en enda komposteringscykel: Processen startar med oxo-biologisk nedbrytning och plasten kommer till slut att brytas ner i vatten, koldioxid och biomassa. Jämfört med den vanliga biokassen är den oxo-biologiskt nedbrytbara plastkassen förmånligare och mer hållbar – annars är det precis som en vanlig plastkasse.

Nyttor i ett nötskal:

  • miljövänlig
  • förmånlig jämfört med en vanlig biokasse
  • kan användas normalt
  • kan tryckas normalt
  • plasten bionedbryts i 1-2 år

Bax Kassar främjar hållbara utvecklingens principer i sin verksamhet. Det innebär att vi respekterar naturen genom att agera ansvarsfullt och miljösmart. Vi utvecklar ständigt våra produktionsprocesser i en miljövänligare riktning och vill erbjuda produkter som minskar miljöbelastning.