Ekokassar

Praktiska tygkassar

Vi har ett brett utbud av olika slags tygkassar. Tygkassar är ett riktigt bra miljöval utifrån att man kan använda dem väldigt många gånger, om och om igen och på så sätt spara på miljön. En högklassig tygkasse är det bästa valet för din shoppingresa: Tack vare sin hållbarhet kan man bära också lite tyngre varor i kassen.

Vi har tygkassar av flera olika material:

 • non-woven
 • bomull
 • filt
 • jute
 • polyester
 • PP-material

 

Bomullskasse är vår mest populära tygkasse – alltid ett ekologiskt och hållbart alternativ. Kassens tjocklek: 140-230 g. Minsta antal: 200 st. Vid större kvantiteter (minsta antal 1000 stycken) kan kassen specialbeställas i egen färg. Vi har också kassar tillverkad i ekologisk bomull!

Non woven-kasse är vår förmånligaste tygkasse, ett riktigt miljövänligt val. Kassarnas material tillverkas av återvunnen plast, vilket gör kassen både hållbar och miljövänlig. Kassens färg kan väljas fritt. Minsta antal: 1000 st. Vi kan även tillverka stiliga vinflaskor av non-woven material.

Polyesterpåse är ihopvikbar och ryms bra i små utrymmen. Som material är polyester tunt och ser väldigt bra ut i logo- & fototryck. Dessutom är materialet vattenavvisande. Minsta antal: 1000 st.

Filtkasse är vår nyhet: Denna rymliga shoppingkasse är i samma prisnivå som bomullskassar. Vi har ett brett utbud av olika färger. Minsta antal 1000 st. Det är också möjligt att tillverka högkvalitativa och fina vinkassar för flaskor.

PP – shoppingväska ser ut som en Ikea-kasse. Kassen är anpassat för att hålla för tunga saker. Minsta antal: 1000 st.

 

Miljökassar av nedbrytbar och återvunnen plast

Vi kan tillverka biodegraderbara kassar av återanvänd eller oxo-biologiskt nedbrytbar plast.

Det finns ingen standard på en kasse i återvunnen plast. Den största delen av materialet är återvunnen​. ​Den återanvända plastkassen kan vara antingen vit eller grå beroende på om kassen har tillverkats av vit eller färgrik plast.

En praktisk oxo-bio plastpåse är komposterbart, det vill säga att kassen är biologiskt nedbrytbar och kan återvinnas i komposteringsprocess. Materialet bryts ner fullständigt under en enda komposteringscykel: Processen startar med oxo-biologisk nedbrytning och plasten kommer till slut att brytas ner i vatten, koldioxid och biomassa. Jämfört med den vanliga biokassen är den oxo-biologiskt nedbrytbara plastkassen förmånligare och mer hållbar – annars är det precis som en vanlig plastkasse.

Nyttor i ett nötskal:

 • miljövänlig
 • förmånlig jämfört med en vanlig biokasse
 • kan användas normalt
 • kan tryckas normalt
 • plasten bionedbryts i 1-2 år

Bax Kassar främjar hållbara utvecklingens principer i sin verksamhet. Det innebär att vi respekterar naturen genom att agera ansvarsfullt och miljösmart. Vi utvecklar ständigt våra produktionsprocesser i en miljövänligare riktning och vill erbjuda produkter som minskar miljöbelastning.