Jouluostokset

  • Blogi
Jouluostokset

Jouluostokset vaivatta ja budjetissa pysyen

Joulun ostosbudjetin laatiminen ja siinä pysytteleminen joululomien aikana voi estää ikävän yllätyksen, kun saat joulukuun luottokorttilaskun, jossa jouluostokset näyttelevät suurinta osaa. Budjettia laadittaessa pelkästään lista, joka hahmottelee kuinka paljon aiot käyttää kenenkin lahjoihin ja mitä aiot hankkia, ei riitä. Jotta saisit eniten irti budjetistasi, tulisi sinun myös asettaa deadline kaikkien lahjojen, koristeiden ja muun tarpeellisen ostamiselle.

Oikea ajoitus auttaa ostosten tekemisessä ilman että tarvitsee turvautua luottokortteihin tai siirtää muita tärkeitä laskuja vain jotta saisit ostetuksi kaiken tarvittavan viime hetkellä. Siis ennen kuin lähdet shoppaamaan muovikassit heiluen, laadi budjetti!

Budjettilista

Kerran kun olet laatinut listan kenelle aiot ostaa lahjan, aseta hintaraja jokaiselle. Tämä lähestymistapa jouluostokset -budjetin kehittämiseksi on usein parempi kuin päättää etukäteen lahjasta. Se että asettaa tietyn euromäärän jokaiselle lahjansaajalle, todennäköisesti vähentää ylikuluttamisen mahdollisuutta.

Jouluostokset

Jouluostokset

Mieti suhdettasi lahjansaajaan. Esimerkiksi lapsiisi, vanhempiisi tai elämänkumppaniisi todennäköisesti kulutat enemmän rahaa. Haluat luonnollisestikin antaa heille parasta mahdollista, mutta ole realistinen. Priorisoi lahjat, jotka todella heijastelevat vastaanottajan kiinnostuksia ja makua. Monessa tapauksessa, henkilö arvostaa joululahjaa, joka sopii hänen tyyliinsä vain jonkin kalliin tavaran sijaan. Jos päätät valita personoidun tai itsetehdyn lahjan, arvioi myös sen kustannukset ja lisää budjettiin. Kaunis paperikassi tai kangaskassi voi muuten toimia hyvänä lahjapakkauksena! Seuraavaksi, siirry listaamaan tavarat ja koristukset, jotka tarvitset. Tarvitseko joulukuusen? Lahjapaperia? Ruokatarpeita? Postimerkkejä? Lentoliput? Lisää nämä kaikki budjettiisi. Listattuasi kuinka paljon aiot käyttää jokaiseen lahjansaajaan ja kaikkeen muuhun, mikä jouluun liittyy, voit arvioida kokonaissumman. Tämä summa on se, minkä tulet kuluttamaan koko joulunaikana. Sekin hyvä puoli joulubudjetin laatimisessa on, että voit aloittaa hankintojen tekemisen niin pian kuin mahdollista. Tämä todennäköisesti vähentää mahdollisuuksia ylikuluttamiseen ja sellaisen rahamäärän käyttämiseen, jota sinulla ei ole.

Jouluostokset – budjetoi ja säästä

Jopa yksityiskohtaisen joulubudjetin tehtyäsi, on tärkeää katsoa missä muussa voisit säästää. Jos alitat budjetin, voit tehdä ylimääräisiä hankintoja tai säästää seuraavaa vuotta varten. Paras tapa säästää rahaa, on etsiä alennusmyyntejä (kuten joulun ja uuden vuoden välissä). Voi olla järkevää myös aloittaa jouluostokset teko ajoissa, koska silloin jäävät viime hetken hätäiset ostokset väliin. Voit myös säästää jouluksi vähä vähältä siirtämällä pienen määrän rahaa syrjään säästötilillesi joka palkasta. Yllätyt kuinka nopeasti säästöjä voi kertyä, etkä joudu hikeentymään raha-asioista, kun pyhät lähestyvät. Kun törsäyshimo yllättää kesken shoppailun, pidä kuitenkin joulubudjettilistasi kirkkaana mielessäsi ja aina mukanasi. Monille tämä toimii tärkeänä muistutuksena, että ei ole pakko kuluttaa yli varojen. Kun teet ostoksiasi, yritä olla käyttämättä luottokorttia ja pysyttele käteisessä ja pankkikortissa.