– miten nopeasti saan kassit?

Normaali toimitusaikamme on noin viisi viikkoa, mutta pikatoimituskin on aina yksi mahdollisuus. Jos sinulla on kiire, suosittelemme tutustumista pienet- ja pikaerät -sivuumme, tai sitten vakiokasseja.

– mitkä ovat toimituskulut?

Yleensä hintamme sisältää toimituksen yhteen pisteesen Suomessa (paitsi esim. varastokassit – pieni toimituskulu laskutetaan). Jos sinulla on kiire, voimme tarjota pikatoimitusta TNT:llä, josta tulee hieman lisäkuluja.

– onko teillä valmiita varastokasseja?

Kyllä! Tarkistakaa sivustomme sivut: pakkaustuotteet sekä vakiopainatuskassit.

– voinko saada täysin yksilöidyn koon/kassin?

Kyllä, mikäli tilaatte riittävän suuren määrän. Tilauksen minimimäärä riippuu kassimallista ja koosta, sekä painatuksen väriluvusta. Pienet ja pikaerät sisältävät vain vakiokoot ja -pohjavärit, mutta painatus voi tietenkin olla yksilöllinen.

– kuinka paljon kassi kestää?

Normaali ruokakaupan henkselimuovikassi kestää ainakin viitisen kiloa ja sen paksuus on 40 my. Voimme valmistaa vielä kestävämpiä kasseja, aina 100 my saakka. Paperikasseissa kestävin on litteäkannikemalli ja kangaskassit ovat usein kaikista kestävimpiä.

– onko kassi ekologinen?

Jopa muovikassi voi olla ekologinen, mikäli se on valmistettu kierrätysmateriaalista tai se on esim. oxobio-kassi, joka maatuu kaatopaikalla. Kestokassit ja kangaskassit säästävät myös luontoa pitkäikäisyytensä kautta.

– voinko painaa toiselle puolen kassia eri logon kuin toiselle?

Kyllä voitte. Hinta tarkistetaan tapauskohtaisesti.

– miten painatus vaikuttaa hintaan?

Painatus vaikuttaa siten, että muovikassien kohdalla tilattava määrä nousee, kun väriluku nousee kolmeen tai enemmän (tekniset syyt) ja lisäksi tulee laattakulut väriluvun mukaan. Myös paperikassien hintaan vaikuttaa väriluku + joskus tulee myös laattakuluja. Kangaskasseissa jopa valokuvapainatus on mahdollinen ilman laattakustannuksia, kun määrä on vähintään 1000 kpl, paitsi kun tehdään laminointi.

– mikä on suojalakka?

Kun tehdään 100%:n pinta-alapainatus kantoaukollisiin muovikasseihin, tarvitaan kädensijoihin suojalakka, jotta väri ei lähde irtoamaan käytettäessä kassia, esim. jos on sateinen sää.

– mtä ovat laattakulut?

Muovikasseissa, sekä joskus paperikasseissa ja laminoitaessa myös kangaskasseissa, lisätään tilaukseen laattakulut. Laattahinta ilmoitetaan per väri. Painolaatta valmistetaan aina yksilöllisesti kullekin designille ja ne ovat kertaluontoinen maksu. -Mikäli siis seuraavassa tilauksessasi tilaat samaa tuotetta, samassa koossa ja samalla designilla, et maksa laatoista uudelleen!

– mikä on ”standardikoko”?

Mitään varsinaisia standardikokoja ei kasseille ole olemassa. Muovikassien kohdalla usein puhutaan ns. ”cittarikassista” tai ”marketkassista”, joka on n. 40 l henkselikassi ja meillä sen koko on 32 cm x 60 cm (+ sivuvekit).

– mikä on tuotannon määrätoleranssi?

Määrätoleranssi vaikuttaa varsinkin suurempiin tilauseriin. Esimerkiksi muovikassituotannossa mahdolliseen luonnolliseen hävikkiin, jota tuotannossa voi tapahtua, varaudutaan ottamalla enemmän materiaalia käyttöön. Joskus kasseja tuleekin enemmän tai vähemmän kuin tilausmäärä on. Laskutamme aina toimitetun määrän mukaan.

– missä muodossa painoaineiston tulee olla?

Painoaineistonne otamme mieluiten vastaan mahdollisimma alkuperäisenä design-tiedostona (sen ohjelman tiedostomuodossa, jolla se on tehty). Tai sitten pdf-muodossa, mahdollisimman suuressa koossa. Lisäksi tarvitsemme värisävyjen Pantone-arvot. Graafikkomme tekee sitten asettelun ohjeidenne mukaan.

– saanko nähdä kassista luonnoksen ennen tuotantoa?

Graafikkomme tekee aina sähköisen vedoksen kassista ennen tuotannon alkamista. Vedosta on mahdollista muokata niin kauan, että olette siihen tyytyväinen.

– voitteko toimittaa erissä / varastoida?

Kyllä, tämä on mahdollista ja sovitaan tapauskohtaisesti.

– tarvitsen lisäaikaa laskun maksulle, miten toimin?

Ottakaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla, niin voimme sopia asiasta.

– mitä kassit omalla logolla maksaa

Hinta riippuu lähinnä kassimallista ja tilausmäärästä (kun määrä nousee, yleensä vastaavasti hinta tippuu). Lisäksi joissakin tapauksissa vaikuttaa montako väriä painatuksessa käytetään.

– toimitatteko myös painamattomia kasseja?

Kyllä, voimme toimittaa yleensä myös kasseja ilman painatusta tai valmiilla vakiopainatuksella.

– haluan tyylikkään kassin, löytyykö sellaisia?

Kyllä vain! Suosittu on esim. ns. ’luksuskassi’, joka on paperikassi paksummasta paperista puuvillanyöreillä. Kyseinen kassi voi olla myös kiiltävä- tai mattalaminoitu.

– miten ldpe ja hdpe -materiaalit eroavat toisistaan?

LDPE on yleisin (muovi)kauppakassimateriaali Suomessa. HDPE on kovempaa ja kahisevampaa, pinnaltaan kirkkaana ”huurteinen”. Molemmat ovat samanhintaisia, mutta HDPE voi olla ohuempaa ja kestää yhtä paljon kuin paksumpi LDPE. MDPE on näiden sekoitus.

– miten vekit vaikuttavat kassin kokoon?

Muovikasseissa vekki on joko pohjassa (kantoaukollinen kassi), jolloin se lisää kassin korkeutta tai sitten sivuissa (henkselikassi), jolloin vekit kasvattavat kassin leveyttä.

– mitä tarkoittaa tarjouksessa 1.000 kpl:een hinta?

Suuremmissa määrissä merkitsemme tarjoukseen hinnan per tuhat kappaletta. Loppusumman voitte laskea katsomalla montako tuhatta on tilausmäärä ja kertomalla sillä luvulla antamamme hinnan. Usein tähän lisätään kuitenkin myös laattakulut, sekä täytyy huomioida tuotannon määrätoleranssi.